måndag 24 november 2008

Things we lost in the fire


"Things we lost in the fire" handlar om Audrey (Halle Berry) och Brian (David Duchovny) som är gifta och har två barn. En kväll blir Brian mördad när han är iväg för att köpa glass till barnen. Audrey blir ensam kvar med en stor sorg och två barn som har mist sin pappa. Mitt i sorgen bestämmer hon sig för att låta makens problemfyllde men bäste vän Jerry (Benicio Del Toro) flytta in.

David Duchovny är inte med så länge i filmen vilket jag tycker är bra då det inte finns i stort sett någon kemi alls mellan han och Halle Berry. Det blir en stor skillnad när Benicio Del Toro kliver in och tar över Davids plats. På alla sätt. Han är helt suverän i sin roll.
Faktum är att både Benicio och Halle gör nog några av sina absolut bästa rollprestationer.
Filmen är filmad med ett lugn och många närbilder. Man får se ansikten så nära att man ser porerna, det tas tid till att filma hur teet rinner ur en tekanna. Filmen är både vacker och sorglig.
Det blir några minus för en del klichéaktiga scener som kunde ha klippts bort och repliker som borde varit osagda. Överlag är det dock en väldigt bra och genuin film.

Tagline:
  • Hope comes with letting go
  • Accept the god

    Betyg: 8 av 10
  • Inga kommentarer: