måndag 17 november 2008

Jumper - Anywhere is possible


Filmen "Jumper" handlar om en ung man, David Rice (Hayden Christensen) som lever ensam tillsammans med sin alkoliserade pappa. Mamman övergav dem när David bara var fem år gammal.
När David är tonåring märker han att han har en förmåga att telepatera sig själv vart han vill och bestämmer sig då för att rymma hemifrån och starta ett nytt liv. På hemorten lämnar han sin barndomskärlek Millie (Rachel Bilson).
Det första David bestämmer sig för att göra i sitt nya liv är att råna en bank. Han lever sedan det goda livet tills en dag då han får reda på att det finns några där ute som vill se honom död.
Med i filmen är även bland annat Samuel L. Jackson och Jamie Bell.

Filmen är som en discolampa som blinkar en lite irriterande i ögonen. Det hoppas hit och dit i sådan fart att man blir alldeles snurrig. Man tappar orienteringen och förstår snart ingenting. Var är de någonstans? Vad håller de på med? Men framförallt så undrar man hur alla människor runt omkring dem inte reagerar mer på att det dyker upp människor och fordon från ingenstans. Hus rasar men ingen tycks bry sig. Handlingen är väldigt platt och skådespelarprestationerna inget vidare. Rachel Bilson nästan viskar fram sina repliker. Kemin mellan henne och Hayden Christensen är iskall. Det är svårt att som tittare känna något större engagemang för någonting som händer i filmen. Den är inte rakt igenom usel utan det finns några scener som är okej och idén med att kunna ta sig var som helst via tanken är intressant. Det kunde ha blivit väldigt bra.

Taglines:
  • Anywhere is possible.
  • Anywhere. Anything. Instantly.

    Betyg: 4 av 10


    02. Kampanj-banner GIF
  • 1 kommentar:

    Patrik Wirén sa...

    Hey!
    Vinn medlemskort till årets upplaga av Stockholm Filmfestival!

    http://rogertsblogg.blogspot.com