lördag 22 november 2008

We own the night


Det räcker med att läsa filmens tagline (Two brothers on opposite sides of the law. Beyond their differences lies loyalty) för att förstå vilken sorts film detta är. Visst har vi sett det innan? En person tvingas förråda sina närmaste antingen för att de är på fel eller rätt sida av lagen. Klassiken "Point Break" är ett exempel. I dessa filmer är inte de onda rakt igenom onda och det kan kännas befriande.
I "We own the night" är det också så till viss del, några av de onda är helt enkelt enbart onda.

Filmen handlar om nattklubbschefen Bobby (Joaquin Phoenix) som har ett komplicerat förhållande till sin pappa (Robert Duvall) och bror Joseph (Mark Wahlberg) som båda är poliser. När brodern Joseph gör en knarkrassia på Bobbys klubb och sedan blir skjuten i huvudet förändras allt. Bobby inser att han måste välja sida.

Utvecklingen av filmens huvudkaraktär Bobby känns inte alltid helt realistisk. Utan att avslöja för mycket så är det vissa delar av hans liv som han förändrar alldeles för lätt. Skådespeleriet är dock väldigt bra. Joaquin Phoenix gör en intressant rolltolkning av en både kärleksfull, osäker, rädd och förvirrad Bobby. Eva Mendes, som spelar Bobbys flickvän, gör det bästa av det hon har till sitt förfogande.
Vissa scener är dessutom otroligt spännande och snyggt filmade, biljaktscenen (som tydligen ska finnas med i varje actionfilm) är ett exempel.

Tagline: Two brothers on opposite sides of the law. Beyond their differences lies loyalty.

Betyg: 6 av 10

Trailern kan ni se här.

Inga kommentarer: