söndag 16 november 2008

Fredrik och Filip föredrar män?

Fredrik och Filip intervjuar mestadels män. I första säsongen av "Ett Herrans Liv" bestod gästerna av 8 män och 2 kvinnor. Säsong 2: 10 killar och endast 1 tjej. I "High Chaparall" dominerade också killarna med 8+6+4+2 jämfört med tjejernas 3+2+2+1 (give or take). I 100 höjdare hade de med endast 1 tjej och 10 killar för att kommenterar inslagen. Tjejen var Linda Rosing som var där tillsammans med dåvarande pojkvännen Fadde Darwich.
Att det är så är ingen ny information. Fredrik har tidigare förklarat det så här till TT Spektra:
"Vi frågade sex eller sju kvinnor som av olika anledningar inte kunde eller ville. Eftersom alla män tackade ja är då frågan om man ska ta en ointressantare kvinna bara för att hon är kvinna. Det tycker jag är att göra den kvinnan en otjänst i så fall."
Må så vara men har man frågat Drottning Silvia och Carola borde man då inte ha väntat sig ett nej? Finns det verkligen så få intressanta kvinnor?

När man tänker på detta så är det lite lustigt att den enda kvinnan, psykologen Rio Cederlund, i "Boston Tea Party" alltid blir avbruten och att hon är placerad i mitten på bilden av de alla, som visas innan paus, så hon alltid får programmets logga mitt över ansiktet.

På tal om killarna så är här en rätt bra intervju som gjordes med Fredrik av Erik Nahlén på Ungdomar.se den 30 oktober.

Förresten, måndagens "Boston tea party" intervju under vattnet var rolig för att inte säga orginell.

2 kommentarer:

LordParzifal sa...

Det finns en regel inom svensk media att "när 10 år har gått kommer ingen ihåg nånting". Det var en gång en vinjett till ett litet program med en av Sveriges lustigaste män och en personlig programledarfavorit: Adam, och i denna vinjett på det tidiga TV3 badade Adam med kläderna på och mic flinande in i kameran, voffo gö di på detta vise.
Detta var på den tiden då tant Ylva-Maria Thompson satt och hade uppesittarkväll på TV1000 mest varje kväll som rena julafton (sade han med KarlBertil rösten igen), voffo gö di på detta vise.

Anywho så tror jag vi som inte gillar FF (varför inte kalla sitt 8686758:e program för FöräldraFritt) beror det nog på att vi minns de gamla bra TV3 och andra humorprogrmmen då blir FF mest som Arne i Kurt Olsson, sidekicks utan stjärna, fast Arne var ju bra.

Uppmuntran i patriarkatet:
1732 olika besökare senaste sju dagarna.
2391 besök senaste sju dagarna.

532 olika besökare senaste sju dagarna.
1458 besök senaste sju dagarna.

Ja den nedersta fnulen är min.
Nu behöver folk bara fatta att de ska klicka uppskattar knappen så du kommer upp på listor mm och kan köpa tårta!
=)
Tack för att jag fick "gästblogga".

Be well,
LPWJ

Anonym sa...

f&f är ju inte direkt några som försöker vara politiskt korrekta på något sätt, så varför skulle det nödvändigtvis behöva bli 50-50 i fördelningen mellan tjejer och killar? tycker det där kan gå gått till överdrift ibland. å andra sidan kan det ju inte vara mer än 1 tjej på 10 i deras program, det är lite väl stor skillnad för att det skulle vara en slump tycker jag.