söndag 23 november 2008

NYT: Angelina Jolie försöker kontrollera tidningarna genom olika avtal

New York Times hade i dagarna en artikel om Angelina Jolie som, i mina ögon, inte direkt är till hennes favör.

Enligt New York Times ska Angelina Jolie och Brad Pitt ha gjort ett avtal med People Magazine när de fick köpa parets bilder på tvillingarna. Brad och Angelina fick 14 miljoner dollar men de ville även att tidningen skulle skriva positivt om paret. Inte bara i samband med artikeln till bilderna utan även i framtiden. De fick heller aldrig referera till dem med ordet "Brangelina". People magazine förnekar dock att ett sådant avtal finns.

Angelina Jolie tar enligt New York Times hand om största delen av sin PR själv. Bonnie Fuller som är en fd redaktör för tidningarna Us Weekly och Star magazines säger till NYT att Angelina är "scary smart".

Enligt personer som har jobbat med Angelina så är hon duktig på att arbeta upp samarbeten med vänligt inställda reportrar och hon arrangerar fototillfällen för paparazzin (men vilka kändisar gör inte det?). Efter skilsmässan från Billy Bob Thornton ska hon exempelvis ha sagt till pressen om när och var hon skulle leka med Maddox på en allmän lekplats för att på så sätt ordna ett fototillfälle för paparazzin. Detta för att enligt NYT föra fram den nya mediebilden av Angelina som "en ung mamma som misslyckas med att få en privat stund tillsammans med sin son".

NYT ger även flera exempel på när journalister fått gå med på att inte ställa vissa känsliga frågor till Jolie och att skriva en positiv artikel om henne för att överhuvudtaget få lov att närvara vid en premiär eller intervjutillfälle.

Hennes filantrofiska rådgivare, Neilson, skickade ut ett meddelande till redaktörer angående att de kunde få bilder på Angelina och hennes son Maddox om de även skrev om det Kambodjska folkets situation. Neilson förklarar det så här:
"She is used to sell magazines and newspapers, so part of why we wrote that memo is that we wanted to use the interest in her personal life to influence people to pay attention to important issues. If Angie can use the interest and redirect it, she wants to do that."

Läs hela artikeln här.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det kunde man verkligen tro om henne,stackars henne barn och Brad är idot