torsdag 6 november 2008

"Rika män i Stockholm slipper betala skatt"

Halal-TV var något jag hade missat men jag har nu tittat på programmet på webben. Svt beskriver gårdagens program så här:
"Håller Sverige på att bli som Egypten? Khadiga tycker att Sverige mer och mer börjar likna hennes föräldrars hemland. Tillsammans med Cherin och Dalia gör hon resan från Danderyd till Botkyrka, kommunen där hon vuxit upp. En resa från de rikaste till de fattigaste. I programmet möter de Carl Hamilton och Mona Sahlin."

De tre kvinnorna, Khadiga El khabiry, Cherin Awad och Dalia Azzam Kassem, är härliga och öppna och deras diskussioner är till viss del intressanta att lyssna på. Problemet med programmet ligger delvis i, det som både Svd:s Annina Rabe och DN:s Niklas Wahllöf berör i sina TV-krönikor, att det är många påståenden ("Rika män i Stockholm slipper betala skatt") och lite fakta. Programmet är fokuserat på ytterligheter utan att gå in på djupet. Men kanske är det precis så diskussionerna ser ut i en hel del hem, det är svart eller vitt. Förståelsen för varandra är liten och alla tycker trots allt att det är bäst att bo just där de bor.

Inga kommentarer: