måndag 27 oktober 2008

Otroligt korkat!

Jag såg på kanske sammanlagt 20 minuter av "Hej hej sommar" i somras och under några sekunder av dessa så genomför programledaren Sandra Dahlberg och hennes bisittare en "lek" där hon trycker ner hans huvud i en skål med vatten. Jag blev chockad. Så otroligt korkat! Detta var ju ett barnprogram. Hur kommer de sig att de inte själva kunde förstå risken med ett sådant inslag? Barn härmas som de flesta vet.
Nu har de i alla fall blivit fällda av granskningsnämnden.
"Det är självklart olyckligt" säger producenten Niklas Backåberg till Aftonbladet.se. Ja, det är det ju verkligen. Tur att inget allvarligt hände.

2 kommentarer:

Art of jean sa...

Vad för allvarlit skulle hända menar du? Eller hur vet vi att det inte redan skett saker baserade på det? Ja barn härmas(vi talar väl om rätt små barn nu?), men isåfall har vi ju bra värre spel och filmer/tvserier riktade mot barn från 6år och uppåt (eller föräldrar som inte bryr sig om åldergränserna) som barn kommer i kontakt med. Hon visade en farlig sak, och sa sedan att det var farligt. Sen är det föräldrarna som ska hålla koll på sina barn och vad de tar del av på tv tycker jag- om de är så små att de inte kan ta till sig sådan information.

The Bride sa...

Att det finns värre program gör det inte mindre korkat.
Hon sa att det var farligt dagen efter hon gjort det, och som sagt gör små barn som man gör inte som man säger.
Jag anser inte att man kan begära att föräldrar i förväg ska titta på alla barnprogram som visas och se så att det är okej för barnen att se. Man måste kunna lita på programledarna och producenterna, särskilt på en statligt finansierad kanal, tycker jag.
Om en förälder sen låter sin 4 åring titta på ett program som är gjort för äldre barn och sen blir upprörd över innehållet eller språket är det en helt annan sak.