fredag 24 oktober 2008

Det är mycket vampyrer nu

I gårdagens "Hype" på Svt2 så gjordes en intervju med regissören Jeremy Bolt som är aktuell med filmen "Death Race". Fredrik Ekelund som gör intervjun beskriver regissören så här: "Han är som en tonåring i en vuxen mans kropp. Han älskar actions, biljakter, science fiction och pubertalt videovåld." Regissören själv erkänner gladeligen att de gör film för unga män.
"Death race" handlar som namnet hintar om en biltävling där de tävlande måste eliminera motståndarna, den sista som överlever vinner.
Låter inte som en film för mig.

Självklart tas även filmen "Låt den rätte komma in" upp i programmet och att vampyrer plötsligt har blivit "inne". Emma Grey Munthe recenserar filmen och säger: "I filmen är det mindre fokus på skräckelementen det är mer fokus på det vardagligt obehagliga."
Lina Leandersson som spelar vampyren Eli har fått mycket bra kritik och berättar för DN att hon var mellan 5-7 år när hon läste om vampyrer och ville vara en. Hon drömmer nu om att få jobba med film och teater, en dröm som säkerligen kommer att bli uppfylld.
"Låt den rätte komma in" har fått mycket bra kritik i de svenska tidningarna.

På tal om Hype så tycker jag förresten att det är ett mycket intressant program och ett nytt fräscht alternativ till de renodlade recensions filmprogrammen.

Inga kommentarer: