tisdag 14 oktober 2008

Bee movie


Jag har bara sett filmen med engelskt tal då Jerry Seinfeld, Renée Zellweger och Matthew Broderick är rösterna till huvudrollerna.
Filmen handlar om biet Barry B. Benson som känner att det måste finnas något mer än det liv som han erbjuds i bikupan. För bina är arbetet allt och Barry förväntas ta sig ett yrke som han sedan ska ha i resten av sitt liv.
En dag följer Barry med pilotbina ut ur kupan och upptäcker en helt ny värld. Genom en olyckshändelse träffar han på människan Vanessa som räddar hans liv. Barry bryter mot binas viktigaste lag genom att börja prata med henne och de två blir vänner.
En dag upptäcker Barry att människorna stjäl binas honung. Den som de arbetar så hårt för att tillverka varje dag. Han bestämmer sig för att agera, och stämmer människorna.

Filmen är underhållande och roligt och bra animerad. En snygg scen är exempelvis när man får följa med bina när de flyger ute bland människorna, träd och parker.
Samtidigt känns historien lite tunn och det blir konstigt när bina kan prata med människor utan problem. Första halvan är bättre än den andra, hela rättegångsscenariot är lite trist.
Roligt är att Oprah Winfrey gör rösten till domaren i filmen och att Sting och Larry King medverkar som sig själva.

Hemsidan kan vara värd ett besök. Den är utförlig med intervjuer, spel för barn, klipp från filmen osv. Ljudet på sidan går tack och lov att stänga av.

Taglines:

  • Honey just got funny
  • Hold on to your honey

    Betyg: 6 av 10
  • Inga kommentarer: