måndag 1 december 2008

Kate Beckinsale: "Journalistyrket och jobbet som skådespelare har många likheter"

Kate Beckinsale är kanske mest känd ifrån filmer som "Pearl Harbor" och "Underworld" filmerna.
Nu är hon bland annat aktuell med filmen "Nothing But the Truth" som handlar om en kvinnlig reporter som riskerar dödsstraff efter att ha avslöjat en CIA agent och sedan vägrar berätta vem hon har som sin källa.
Filmen ska enligt comingsoon.net ta upp frågor angående journalistik och hur regeringen i USA efter 9/11 använder terroristhot som en ursäkt för att gå runt de konstitutionella rättigheterna för att få fram information.

Comingsoon.net har intervjuat Beckinsale om filmen. Hon säger att hon ville vara med i "Nothing But the Truth" eftersom hon dras till att spela något som hon tycker är svårt. Angående hur det kändes för henne att spela en journalist, ett yrke hon kanske har en något blandad känsla inför svarar hon:
"Det var faktiskt riktigt roligt, eftersom det är något av en 'vi och dem' grej gällande skådespelare och reportrar. Det är lite som en fiende linje emellan, så jag ville ta reda på hur det (yrket) skiljer sig från mitt jobb. Så jag åkte och var med bredvid några tjejer på L.A. Times och det var förvånadsvärt likt märkte jag. Faktumet att du har det där kallet och att du lever, äter, sover och andas ditt jobb, det är väldigt likt, och många av deras vänner är journalister precis som många av våra vänner är skådespelare, filmskapare och liknande."

Trailern:

Inga kommentarer: