söndag 7 december 2008

Det är synd om Britney.

Gårdagens TV-kväll - Del 2:

Efter "Stjärnor på is" var det dags för "Britney: For the record".
Jag är ingen stor fan av Britneys musik fastän jag tycker att hon har gjort några bra låtar (som "Everytime" som är helt underbar) men hon är en stjärna av en kaliber som vi bara har ett fåtal av inom musikbranchen. Hon är i samma klass som Madonna och Michael Jackson. En ikon på många sätt. De flesta kändisar måste dö för att nå den stjärnstatus som hon har.
Programmet igår visade vilka nackdelar ett sådant kändisskap har. Jag kunde känna paniken av att vara i det fängelse hon lever i. Hade jag varit i hennes situation hade jag fått en enorm klaustrofobi.

Dokumentären igår var bra, och absolut gjord till Britneys favör. Perfekt för hennes comeback. Hon framställdes som en väldigt sympatisk, kärleksfull, ensam, missförstådd och klipsk person. Däremot är hon inte "som alla andra" som hon ville visa att hon är. Hon kunde inte se att hennes liv var "konstigt" för det är allt hon har upplevt, hon vet inget annat. Hon tyckte att hennes liv var tråkigt, för kontrollerat, att det aldrig hände något spännande. Vilka kickar måste hon då inte söka om hon anser att hennes liv inte är spännande? Hennes tråkiga liv är fullt av arbete, resor, nya människor och upplevelser, hur skapar man då spänning i ett redan spännande liv? Jo, genom kaos.

Det är synd om Britney. Jag behöver bara se och höra på hennes pappa för att inse det. Hon har ingen trygghet, ingen stabil grund och inget skyddsnät.

Programmet tog aldrig upp det som i alla fall jag funderar mest över. Som vad som egentligen hände den där kvällen då hon enligt tidningarna ska ha stängt in sig i badrummet med sönerna och försökt ta livet av sig. När hon blev hämtad på bår och ska ha blivit intagen, om endast för ett par dagar, på psyksjukhus.
Om hur det känns för henne att hennes mamma har skrivit en bok om hennes sexdebut och vilda ungdom. Vilken relation hon egentligen har till sin pappa? Vad hon anser om rykterna angående ätstörningar, alkohol- och drogmissbruk.
Nej detta togs inte upp, trots att alla frågor enligt påstående var tillåtna. För den Britney som ska visas upp nu är en god mamma, som lägger sig tidigt och är precis som alla vi andra.

1 kommentar:

Anonym sa...

ja fy för den lede - det kan INTE vara kul att vara superkändis!