tisdag 6 januari 2009

Disturbia


Disturbia handlar om tonårskillen Kale (Shia LaBeouf) som förlorar sin pappa. Han blir sedan bråkig i skolan och tillslut slår han till sin lärare och blir dömd till husarrest. Första tiden hemma tillbringar han framför TVn och datorn tills hans mamma (Carrie-Anne Moss) får nog och tar bort all sådant nöje för honom. Han börjar då spana på sina grannar och då särskilt den nyinflyttade grannflickan Ashley (Sarah Roemer). En dag ser han dock något som gör att han börjar misstänka att en av hans grannar, Mr.Turner (David Morse), är seriemördare.

Historien är, enligt vissa, en form av remake på Hitchcocks Fönstret åt gården. Filmen som börjar som ett drama har en ökande spänning och blir tillslut rätt så obehaglig. Shia LaBeouf är duktig som en förvirrad, arg och förälskad tonåring och David Morse är som klippt och skuren för sin roll som den obehagliga grannen. Däremot klarar jag inte av Sarah Roemers roll då hon bara går runt och försöker se så förförisk ut som möjligt hela tiden och slänger sexiga rubriker över axeln. En tonårsflicka som är på ett sådant sätt är antingen otroligt osäker, motbjudande självsäker eller väldigt irriterande att vara omkring. Men klart är att hon säkerligen tilltalar tonårskillarna som filmen har som målgrupp.

Underhållande: visst. Spännande: delvis. Ologisk: ja, till viss del.

Ps. Varför blir människor i sådana här filmer inte traumatiserade av att vara med om dessa horriabla situationer de är med om utan dagen efter ler, skämtar och skuttar vidare i livet??

Taglines:
  • Every killer lives next door to someone
  • Welcome to...
  • The quieter the street, the darker the secrets....

    Betyg: 5 av 10
  • Inga kommentarer: