tisdag 6 januari 2009

10,000 BC


Handlingen utspelar sig som titeln antyder 10000 år före Kristus och berättar om en stam som blir attackerad och får en del av sitt folk bortförda. De få män som blir kvar ger sig då iväg tillsammans med stammens unga ledare, D'Leh (Steven Strait), på en farlig och lång resa för att rädda sina vänner och D'Lehs stora kärlek Evolet (Camilla Belle).

Filmen är regisserad av Roland Emmerich som tidigare har gjort bland annat Independence Day och The Day After Tomorrow. Filmen har blivit otroligt sågad av kritikerna och kallades bland annat "Årets första Hollywood-kalkon" av Aftonbladet och den har beskrivits med ord som seg, tråkig och att den endast innehåller dåliga repliker.
Jag håller inte med. Jag tycker att filmen är vacker och med för mestadels bra effekter med snyggt gjorda mammutar. Skådespelarna som också har kritiserats är enligt min mening avskalade vilket är skönt med tanke på att jag sett så många skådespelare som spelar över den senaste tiden.
Den är romantisk, lite magisk och spännande.

Minus för dålig sminkning, att huvudpersonerna pratar amerikanska och för att det förekommer en del skumma karaktärer som frustrar runt så att det blir komiskt istället för obehagligt.

Taglines:
  • It takes a hero to change the world.
  • The legend. The battle. The first hero.

    Betyg: 6 av 10
  • Inga kommentarer: